Soorten Bedden

Dwars of Breedte bed

Dit bed is meestal achterin de camper geplaatst met een opslagruimte eronder ook wel “Garage” genoemd.

Enkel bed lengte richting

De bedden staan los van elkaar in de lengte richting, ook hier vaak een opslag ruimte onder de bedden. Zeer eenvoudig in en uit stappen omdat er een loopruimte tussen de bedden is. Verkrijgbaar met hoge bedden met Grote Bergruimte eronder maar ook met lage makkelijk in te stappen bedden waaronder bergruimte. Zeer zeldzaam ook met áchter deze bedden over de gehele breedte de badkamer van de camper waardoor het leefgedeelte zeer ruimtelijk aan doet.

Frans bed

Dit is een tweepersoonsbeds in de lengterichting waarvan het matras  aanpassingen heeft ondergaan om binnenruimte te winnen, meestal  is hieronder opslag welke toegankelijk is via een buitenluik of van binnenuit.

Queensbed

Queensbed is een vrijstaand bed achterin de camper Je kunt er aan beide zijden langslopen, dus zeer eenvoudig te bereiken en vaak voorzien van een grote van buitenaf te bereiken bergruimte ( Garage )   

Hefbed

Dit is een ruimte besparend bed boven de cabine, dat zeer eenvoudig naar beneden getrokken kan worden, in deze bedden heeft men volledige ruimte boven het hoofd wanneer men rechtop gaat zitten. Deze bedden vond men vóór 2012 uitsluitend in de integraal modellen maar sinds 2012 ook steeds vaker in de sportievere Semi-integraal modellen.

Alkoofbed

Een vast bed in de alkoof boven de cabine, minder hoofdruimte bij rechtop zitten als een hefbed. Maar de leukste plaats in een camper als men het aan kinderen vraagt want die zien dit als hun “eigen hutje”